Philippaerts moest al als derde combinatie de Zoute Plage ring binnentreden, en deed dit duidelijk meteen met het mes tussen de tanden. Hij zetten een onklopbare tijd van 29.20 seconden neer in de tweede fase, waar enkel Rene Lopez Lizarazo met Kheros Van'T Hoogeinde (Echo Van T Spieveld) nog enigszins bij in de buurt geraakte. De Colombiaan finishte met de 12-jarige BWP ruin uit de fokkerij van Rony Thys in een tijd van 34.48 seconden als op één na snelste en mocht zo het silver in ontvangst nemen. Denis Lynch sprong met de BWP gefokte ruin Brooklyn Heights (Nabab de Reve) naar brons in een tijd van 35.14 seconden.

Eduardo Pereira De Menezes plaatste zich net buiten de top drie met H5 Chaganus (Chacco-Blue) als vierde, gevolgd door Kevin Staut en Scuderia 1918 Viking d'La Rousserie (Quaprice Bois Margot).

Uitslag CSIO5* 1.40m

Gilles Detry schittert in de 1.40m

Nadien hield Gilles Detry de Belgische eer hoog in de CSI3*. Proefwinst van de 1.40m proef kwam op naam van Josch Löhden met de 11-jarige zoon van Ultimo, Ultimus. Gilles Detry volgde voor eigen publiek op de tweede plaats met de negenjarige Catwalk Vas Y Picobello Z (Vagabond de la Pomme). Het podium van deze CSI3* proef werd afgewerkt door Alessandra Volpi en Berlinda (Berlin).

Marthe Heudens won eerder al de CSI3* hoofdrubriek. Ook in deze 1.40m rubriek plaatste de amazone zich. Samen met Coldplay van het Rupelhof Z (Golbert Gti) sprong Heudens foutloos naar de negende plaats. Vincent Lambrecht volgde op de tiende plek met Andiamix II Hero Z (Aganix du Seigneur).

Uitslag CSI3* 1.40m