Thomas De Wit bleek de Belgische sterkhouder in de rubriek voor zevenjarigen. Samen met zijn BWP-merrie, Quinette van 't Sparrenhuis (Elvis ter Putte) sprong De Wit foutloos naar de derde plaats. Proefwinst kwam op naam van Angelos Touloupis (GRE) en Kannandillo (Kannan). Net buiten het podium loodste Ludo Philippaerts zijn Quido vh Dingenshof (Marius Claudius) foutloos naar de vijfde plek. 

Vorige week driemaal goed voor winst plaats Philippaerts zich ook nog op de twaalfde plek na een foutloze rit met Qnokke de Muze (Mosito vh Hellehof). In de top tien eiste ook Fabienne Daigneux-Lange een plaats op. Op de rug van Vigo d'Fee de Septon Z ( Vigo d'Arsouilles) strandde de Waalse amazone op de tiende plek.

Ludo Philippaerts schittert bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen hield Roemenië's Norbert Schumann de concurrentie achter zich met United Grey (United Touch). Net buiten het podium sprong Ludo Philippaerts als Belgische sterkhouder naar de vijfde plaats. Philippaerts plaatste zich in het zadel van Hannibale de Hus (Vivaldi du Seigneur).