Lieven Devos kon rekenen op Eldorrado Mvnz om de winnende tijd van 24,69 seconden neer te zetten en hiermee de concurrentie ver achter zich te laten. Kevin Gonzalez De Zarate Fernandez snelde voor eigen publiek met Recesvinto (v. Rey Z) naar de tweede plek. Mario Prieto en Tinin (v. Conthargos) vulde de top drie aan in 24,89 seconden. 

Fanny Mare en Mintou Vd Bisschop (v. Windows Vd Bisschop snelden naar een vierde plaats. Lydie Senie en Aslan Gesmeray (v. Untouchable M) vulden die Franse top vijf klassering aan. 

Tot slot wist ook Jérôme Guery (Easy Star Devil) de zesde plek te bemachtigen. 

Belgen bovenaan in 1* GP kwalificatie 

In de CSI1* 1.30m Grote Prijs kwalificatie was het Fabienne Daigneux Lange die in het tweede klassement het Belgisch volkslied liet weerklinken in de arena. In het zadel van haar trouwe Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) snelde ze er naar het goud. Anouk de Ruijter hield de Nederlandse eer hoog en finishte met Cini W Z (v. Comme IL Faut 5) op de tweede plaats in 64,96 seconden. Marcvo Juncadella Hohenlohe en Urbain des Grezils (v. L'Arc de Triomphe) vulden het podium aan in een tijd van 65,33 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor wederom Anouk de Ruijter met Tinka's Boy Jr. W Z (v. Tinka'sb Boy) en Carola Pont Valles met Jitse (v. VDL Zirocco Blue). 

Ook in het eerste klassement wisten de Belgen sterk te scoren. Zo spurtte Mathieu Guery met Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) naar de tweede plek in 61,57 seconden. Antonio Matos Almeida en Corlandollar Z (v. Cornetto Z) wonnen de kwalificatie met een tijd van 61,57 seconden. Sally Carina Zwiener en Sakrileg 3 (v. Stalypso) eindigde derde in 65,26 seconden. 

Emma Stoker en Cassius Clay (v. Comme IL Faut 5) werd vierde en Eder Lopez Vazquez verzekerde met Carmucha (v. Conquistador) een vijfde plek. 

Tot slot kon ook Leon Brutsaert (Frodo Vd Withoeve Z) zich nog klasseren in de top tien. 

Klik hier voor de resultaten.