Een dikke tien dagen geleden was het even de adem inhouden voor onder andere Laurens Meynaerts van Sentower Park en Mike Hazebroek van het Azelhof. “We hadden immers gehoord dat een volledige lockdown weer op tafel lag. Het was voor ons dus even bang afwachten wat de regering zou beslissen. Uiteraard hoopten we dat wedstrijden mochten blijven doorgaan, aangezien we enorme investeringen hebben gedaan om de Coronaregels in onze accomodaties te kunnen naleven”, vertellen ze.

Zo een volledige lockdown kwam er gelukkig niet. “Momenteel mogen enkel professionele ruiters aan wedstrijden deelnemen. Dit maakt natuurlijk dat we een groot deel van onze wedstrijden hebben moeten afgelasten, waaronder ook een Euregio”, vertelt Meynaerts. “Dit was natuurlijk een erg spijtige beslissing. Toch zijn we blij dat de sport op de één of andere manier toch kan blijven draaien en dat wij daartoe ons steentje kunnen bijdragen. Onze goede inzet en die van de ruiters heeft ervoor gezorgd dat we een positief signaal hebben achtergelaten bij de politieke instanties. Mede dankzij een nauwe samenwerking en de steun van paardensport Vlaanderen hebben we de kansen gekregen om internationale wedstrijden te blijven organiseren. Zo kunnen de professionals ervoor zorgen dat hun paarden in topvorm blijven..  We hebben nog verschillende CSI’s op het programma staan deze winter en we hopen dat deze ook mogen blijven doorgaan. We hopen deze winter, ondanks de moeilijke gezondsheidssituatie toch topsport te blijven bieden”.

Hazebroek beaamt dit: “Ook onze winterkalender is erg goed gevuld en we kunnen de professionele ruiters dus zeker en vast voldoende wedstrijden brengen om de winter ‘op Belgische bodem’ te kunnen doorbrengen. Natuurlijk vinden we het erg jammer dat ‘amateurs’ voorlopig niet mogen deelnemen. We beseffen echter heel goed dat iedereen nu zijn steentje moet bijdragen en dat we enkel op deze manier het virus kunnen verslaan. Als iedereen nog even op zijn tanden bijt en zijn best doet, kunnen we hopelijk binnenkort weer iedereen in het Azelhof verwelkomen. Want geloof me, daar kijken we nu alvast naar uit”.