"Ik had dit absoluut niet verwacht, ik ben heel blij met Hilli. Ik hoopte op positieve resultaten, maar ik weet dat de anderen ook erg sterk zijn. Dus ik ben echt heel blij met dit," zei Lauranne Lammens.

Zeventien jaar oud en nog steeds topfit

Zeventienjarige Hilcara heeft alle klassen doorlopen met Lauranne. "Ik hoopte op de Junioren toen ik met haar begon, en nu rijden we al vier jaar in de U25. Ze heeft echt onze verwachtingen overtroffen. Ze is topfit en verrast ons nog steeds, dus ik ben heel blij dat ik dit met haar kan doen." Wat betreft de voorbereiding nam Lauranne het rustig aan. "We proberen haar niet onnodig te belasten, zodat ze er zelf van blijft genieten maar wel met een zekere regelmaat," zei ze.

"Zonder hen zou het niet gelukt zijn"

De scores lagen dicht bij elkaar, met de eerste vijf combinaties die minder dan anderhalf procent uit elkaar zaten. Hoe kijkt Lauranne naar de komende dagen? "We zullen proberen onze eigen proeven te rijden en ze foutloos door te komen. Blije paard, blije ruiter. En natuurlijk wil ik de fokker Guido Vanhumbeeck en mijn trainer Philippe Jorissen trots maken. Ze kwamen ons steunen en zonder hen zou het ook niet gelukt zijn."

Top 3 U25

1. Lauranne Lammens en Hilcara van het Vijverbos (van Don Renoir): 70.441%

2. Sophie Jamar en De Maisiere (van Don Romantic): 69.529%

3. Laura Luyten en J2L Lamborghini (van Bravour B): 69.353%

Alle resultaten




Bron: Persbericht