In Oliva blijven de Belgische combinaties sterk scoren... Onder de Spaanse zon sprongen Lara Eggermont en Leonie Peeters deze ochtend op het podium. In de 1.35m Silver rubriek won Mariano Martinez Bastida (Action Force (Action Breaker) met een nipte voorsprong op Lara Eggermont en de 13-jarige Born To Win AP Z (Bentley, fokker: Piet Calmeyn). Samen met Frederic Vernaet zijn voormalige merrie bleef de Belgische voor op Leonie Peeters en de 11-jarige Godlike van de Kapel (Balthazar VP Wisbecq, fokker: Joris Van den Bergh). Lieven Devos vervolledigde het Belgische feest met zijn 10-jarige sBs-hengst, Hannibal. Het paar volgde foutloos op de vierde plek.

Kasper de Boeck scoort bij Young Horses

In de youngster tour hield Kasper de Boeck de Belgische eer hoog. De Flandria Rent-ruiter loodste zijn 5-jarige Abarth Key Sr Z (Aganix du Seigneur Z) foutloos naar de derde plek bij de vijfjarigen.  Proefwinst kwam op naam van Nicole Lockhead Anderson en de zoon van Quantos, Quanthago PS (fokker: Paul Schockemöhle, Gestut Lewitz).

Jeroen Appelen zet sterke vorm verder

Niet in Spanje maar in Portugal bleek Jeroen Appelen deze ochtend de Belgische sterkhouder. In de CSIO3* 1.35m proef loodste Appelen de 9-jarige Charlie Chaplin 29 (Chaloubet, fokker: Tailormade Horses APS) foutloos naar de achtste plek. Proefwinst was er voor Basile Bettendorf en de 8-jarige Camillo 234 (DSP Con Spirit).


Uitslag Vilamoura

Uitslag Oliva