Vereecke waagde zijn kans in het zadel van Pia van de Nieuwburghoeve (v. Vigo d'Arsouilles). Het duo was op geen fout te betrappen en kwam feilloos de finish over in 56,41. De top drie bleek aan elkaar gewaagd want ook plaats één en twee net als vier finishte binnen deze seconde. Met een chrono van 56,19 mocht Marie Hecart haar de winnares noemen van deze kwalificatieproef. De Franse reed naar de zege op Drosera de Carva (v. Kannan). Tom Schewe had op zijn beurt 56,37 op de klok staan om tweede te worden in het zadel van Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Ceira d'Ick). 

Maar Vereecke was niet de enige om de Belgische eer hoog te houden. Hij kreeg daarbij onder andere de hulp van Gudrun Patteet die Sea Coast Naturele van het Reigershof (v. I'm Special de Muze) foutloos rond reed in 60,49 en daarmee op acht eindigde. Gilles Nuytens volgde op de voet en kwam op negen met Karamba Z de Poteau Z (v. Kannan). Voor Olivier Philippaerts was er een elfde plaats op Flora d'Auzay (v. Cardento), Virginie Thonon kwam op twaalf met Comillo Z (v. Comilfo Plus Z) en had ook een vijftiende plaats op Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck). Uiteindelijk kon Pieter Devos zich nog plaatsen op veertien in het zadel van Basic Instinct Z (v. Balou du Rouet).

Volledige uitslag Silver GP-Kwalificatie 1.40m

Op hetzelfde tijdstip startte in de Valencia Arena de Bronze 1.30m proef. Ook daar kwam een Belgische medaille uit voort met Fabienne Daigneux-Lange die het brons voor haar rekening nam met Just For You d'Hof-Ten-Bos (v. Taalex). Mathieu Guery was goed voor een achtste plaats op Best Friend Hero Z (v. Boyfriend du Seigneur). 

De winst bleef in eigen land en was voor Daniel Ocaña Sanchez en Furiazzo de l'Aubree gevolgd door Anna Carway met Baskin Sunny Diamond op twee (v. Diamant de Semilly). 

Volledige uitslag Bronze 1.30m