Bij de zesjarigen werd er een proef over een hoogte van 1.25m in twee fazen gereden. De winst was voor de Zwitser Niklaus Schurtenberger en Delight (v. Dinken). Zij wisten foutloos te blijven in een tijd van 33,35 seconden. Voor België kon Koen Vereecke met Pia van de Nieuwburghoeve (v.Vigo d'Arsouilles) voor een tweede podiumplaats zorgen. Het duo kon een foutloze tweede fase rijden in 34,20 seconden. De top drie werd aangevuld door Zweden: Wilma Liljeqvist reed met Scaglietti 4 (v. Diatendro) naar een derde plek. Daar hadden ze 34,43 seconden. 

Plaats vier ging naar Christopher Burton (Chedington Blue). Het Verenigd Koninkrijk kon rekenen op Carmen Edwards (Foleade du Mesnil) voor een vijfde plaats. 

Andere Belgische klasseringen waren voor Brent D'Haese (Pocket Rocket H) en Constant van Paesschen (Toucourt du Bois Madame Z). 

Klik hier voor de resultaten. 

Zonet werd ook de Gold GP Qualifier over een hoogte van 1.45m gereden in Oliva. Daar zorgde Julien Epaillard met Cheyenne d'Auge (v. Guarana Champeix) voor de winst. In een tijd van 62,67 seconden wisten zij het hout in de lepels te laten liggen. Op twee zien we Joseph Stockdale en Equine America Kandleford (v. Kannan). Zij noteerden een foutloze ronde in 65,07 seconden. Voor Spanje kon Eduardo Alvarez Aznar op thuisbodem naar een derde podiumplaats rijden. Met Balasco de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) kon hij in 66,17 seconden de balken onaangeroerd laten. 

Plaats vier was weggelegd voor de Spanjaard Pilar Lucrecia Cordon (Missouri Van 'T Ruytershof). Op vijf zien we Philippe Leoni (Uhlan Okkomut) voor Frankrijk. 

Koen Vereecke kon voor België naar een mooie zesde en achtste plaats rijden met Call Me de Muze Z en l'Esmeralda Van 'T Meulenhof. Ook Pieter Clemens wist zich tweemaal te klasseren met Akarad Hero Z en Malibu de Wiqui

Klik hier voor de resultaten.