Elf combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.45m Ranking rubriek. Vereecke en de 12-jarige zoon van Bamako de Muze, dienden met ongeveer één seconde verschil, de winst af te staan aan Harold Boisset met T'Obetty du Domaine (Kashmir van Schuttershof). Op het podium volgde Christopher Burton met zijn 11-jarige KWPN-merrie, Chedington Hazy Toulana (Toulon) op de derde plaats.

Net buiten het podium zette Katja Haep het Belgische succesverhaal verder. Haep loodste haar Clarimo-merrie, Chupalina 2 foutloos naar de zesde plek.

Stephanie Andries laat Belgisch volkslied klinken

In de CSI1* 1.30m avondrubriek hield Stephanie Andries de concurrentie achter zich. Samen met Chypre du Reve (Cornet Obolensky) sprong Andries met exact twee seconden voorsprong naar de winst. Cecile Bouzinac en Balakhani Villa Rose (Baloubet du Rouet) volgde op de tweede plaats voor Clarissa Hassmann Crotta en Qaboom van de Bucxtale (Kannan).

Rond de middag kon Elona de Clercq een derde plaats bemachtigen met Cardello Vd Kattevennen Z (v. Cardento) in een tijd van 36,96 seconden in de 1.15m CSI1*. Laura Cohnen vervolledigde de top vijf met F - Celine (v. Calido) en was twee honderdsten sneller dan Clara de Keyser met onder het zadel Va-Vana Van Essene Dh Z die zesde eindigden.

Uitslag 1.45m LR

Uitslag 1.30m