In de 1.35m CSI2* rubriek diende Koen De Waele enkel Gregory Cottard met de 10-jarige Dragibus des Champs (Ogrion des Champs*HN) voor zich te dulden. Cottard en de 10-jarige ruin bleven ruim twee seconden voor op Oost-Vlaming, Koen De Waele en zijn eigen gefokte, Simply Magic KDW Z (Scendix). Het duo verwees daarbij Oleksandr Prodan met Liarada S (Diarado) naar de derde plek. 

Net buiten de top drie plaatste ook Coline Brants zich in de prijsuitreiking. Brants sprong met Gitana van het Molenhof (Heartbreaker) foutloos naar de zesde plek.

Clémentine Lux imponeert

In de 1.30m CSI1* Grand Prix kwalificatie bleek Clémentine Lux de Belgische sterkhouder. Lux en de negenjarige Cash de l'Ecuyer (Cassander C, fokker: Renaud Dehan) sprongen foutloos naar de tweede plaats. Proefwinst was er voor Mathieu Laveay en Confetti (Connor).

Net buiten de top drie kleurde de top vijf verder Belgisch. Elke Appeltans plaatste zich vierde met Falve (Gucci Ex Vleut). Het duo werd opgevolgd door Yana Jansegers die met Blue Ivy (Balou du Rouet), voor bleef op Helena Goossens en Ola Kala de Regor (Darco).

Alle uitslagen