Al zijn voorgangers reden 'all-in' de barrage maar elke keer met een balk. Met nog maar één ruiter na hem, besloot Farrington voor een rustige en veilige ronde te gaan in de hoop dat hij als enige foutloos zou blijven zonder al te veel risico's te moeten nemen. "In de eerste fase was ze heel voorzichtig. Ik dacht dat de jump-off mijn kans was om haar rustig en gemakkelijk ronde te rijden. Gelukkig kwam ons dat ten goede met een overwinning", aldus Farrington. 

De tweede plaats was voor Mclain Ward en Contagious (v. Contagio), zij hadden 32,60 seconden nodig maar kregen een fout. Daniel Bluman en Ladriano Z (v. Lawito) reden naar een derde plaats, ook met één balk en in een tijd van 32,62 seconden. Net naast het podium op de vierde plaats eindigden Tiffany Foster en Figor (v. VDl groep Zagreb). De top vijf werd afgesloten door Aaron Vale en Elusive (v. Rodrigoo). 

Farrington en Gazelle zijn al acht jaar partners. "Gazelle is heel ervaren. Ze is al een geweldig paard geweest voor mij en mijn carrière," aldus Farrington. 


Klik hier voor de resultaten. 

De winnende ronde van BWP merrie Gazelle en Kent Farrington