De winnaars van de eerste ronde, de 1.60m Speed & Handiness, Henrick von Eckermann en King Edward, noteerden één springfout in de basis. Meteen werd duidelijk dat alle kaarten opnieuw geschud zouden worden. Het duo strandde uiteindelijk op de 10e plaats met de snelste chrono in de basis.

Na een barrage met negen was het voorlaatste ruiter aan de start, Richard Vogel (GER) die zijn 11-jarige United Touch S in 35,11 seconden naar de winst loodste. Het paar dook zo slechts 0,14 seconden onder de tijd van Harry Charles (GBR) met de 17-jarige Balou du Reventon. Andreas Schou (DEN), de laatste ruiter aan de start, stelde zich na afloop op op plek drie.

De Deen vervolledigde de top drie in het zadel van zijn 12-jarige Darc de Lux (Darco). Net buiten het podium volgde Pius Schwizer die met de 14-jarige Vancouver de Lanlore (Toulon) voor bleef op Victoria Gulliksen en haar Papa Roach (Perigueux).

Vandaag worden de punten toegevoegd aan het totaal om zo de startvolgorde te bepalen voor de finale die op zaterdag zal verreden worden tussen de beste 30 combinaties. Richard Vogel startte deze tweede ronde met 28 punten, op een 13e positie.

Andreas Schou en Pius Scwhizer delen leiding

Na afloop delen Andreas Shou en Pius Schwizer de leiding in het tussentijds klassement. Henrik von Eckermann zakt naar de derde plaats terwijl de winnaar van vandaag, Richard Vogel momenteel op de vierde plaats staat. 

Volledige uitslag

Tussentijdse Ranking