Aaron Tijskens; wiens zus zich eerder vandaag voor de vierde keer op rij tot Belgisch kampioene bij de pony's kroonde, maakte in principe ook nog kans op een podium plek met een voorlopige vierde plaats in het klassement. Dit betekende ook dat hij vlak voor Van Hoydonck en de familie Guisson moest aantreden in de tweede ronde. Een foutloze ronde zou de druk op de top drie stevig kunnen opvoeren. En.... zo geschiedde! Tijskens kon met Hurricane (v. Untouched) de nul behouden waardoor hij op dat moment enkel maar kon kijken en afwachten wat zijn concurrentie nog zou doen.

Van Hoydonck was als volgende aan zet. Hij raakte vandaag nog geen balk met zijn Minte vd Bisschop (v. Plot Blue) en was duidelijk niet van plan om dat in de tweede ronde wel te laten gebeuren. Een knappe nulronde zette hem voorlopig aan de leiding. Het lot van de familie Guisson lag daarna volledig in hun eigen handen. Aurelia mocht als volgende aantreden met No Limit vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve). Haar lukte het echter niet om alle balken in de lepels te laten. Een fout op hindernis vier maakte dat ze naar de vierde plaats in het klassement wegzakte. Alle druk lag op dat moment op de schouders van broer Tristan. Een foutloze ronde zou betekenen dat hij Belgisch kampioen werd. Hij kon zich in principe zelfs drie tijdsfouten permitteren. Ook voor Tristan leverde hindernis vier echter problemen op, een springfout maakte een einde aan de Belgische kampioenschapsdroom. Hij zou uiteindelijk wel op de tweede plaats eindigen. 

Jules van Hoydonck kroonde zich zo tot Belgisch kampioen, gevolgd door Tristan Guisson en Aaron Tijskens. Aurelia Guisson eindigde net buiten het podium op de vierde plaats. Leon Brutsaert en Corleone Tour Vidale (v. Mylord Carthago) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten