De twee ster ruiters waren al meteen goed wakker deze ochtend in de 1.40m proef. Jos Verlooy zorgde er alvast voor de eerste Belgische overwinning van de dag in het Azelhof. In het zadel van de BWP-merrie Next Funky De Muze (v. Elvis Ter Putte) snelde hij in 29,40 seconden in de tweede fase naar de eerste plaats. Verlooy deelde de winst met de Pool Jaroslaw Skrzyczynski die met Inturido (v. Zambesi TN) in exact dezelfde tijd van 29,40 seconden het goud in ontvangst mocht nemen. Onze landgenote Charlotte Philippe kon rekenen op Godiva S (v. Andiamo Z) om in 29,90 seconden voor een derde plaats te zorgen. 

Maartje Verberckmoes en Carerra Z (v. Calvaro Z) zette het Belgische feestje verder en eindigde vierde. Malin Parmler en Immer Fortuna (v. Berlin) eindigden vijfde. 

Tot slot waren er nog andere Belgische top tien klasseringen voor Gilles Dunon (Comanchero De Poteau Z) en Gilles Detry (Catwalk Vas Y Picobello Z). 

Eerder op de ochtend was het ook de  beurt aan de vijf- en zesjarige paarden. Daar zorgde Rania Dindane met Diabolique TMS Z (v. Diamant de Semilly) voor het goud. Met een tijd van 62,11 seconden verwees ze Pieter Van Den Bergh met Karlo van de Kapel (v. Mithras De Regor) met een grote voorsprong naar de tweede plaats. Van Den Bergh reed over de meet in 68,28 seconden. De top drie werd aangevuld door Gemma Tattersall en Cinsey Blue PS (v. Cinsey) met een tijd van 69,19 seconden. 

André Americo De Miranda en Chicharito (v. Cornet Obolensky) eindigden vierde en Benjamin Wulscnher met Ethan AS (v. Gelha's VDL Emilion) werden vijfde. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Vincent Lambrecht (S & L Cesam), Fabrice Galdini (Quadrado) en tot slot nog voor Caro-Belle De Hornois (Qees Van Den Dael). 

Klik hier voor de resultaten.