Verlooy nam onder andere Newmarket Influence (v. Newmarket Jewel) mee op het vliegtuig richting Amerika. De negenjarige ruin bleek geen last te hebben van een jetlag want onder het zadel van Verlooy sprong hij naar de tiende plaats in de CSI5*-W rubriek over 1.45m. Leuke sidenote aan deze proef - De deelnemers moesten verkleed aantreden. Verlooy kwam op het toneel met een khaki bomberjacket die wat deed denken aan Top Gun... 

En dat was nog niet alles want voor elke foutloze ronde werd er een bedrag gedoneerd voor het goede doel, wat uiteindelijk $5,0000 opbracht. Een ludieke proef dus maar met een nobel doel en een extra motivatie om het hout in de lepels onaangeroerd te laten. 

Het was uiteindelijk Daniel Bluman die, verkleed als priester, de winst in ontvangst mocht nemen op Ubiluc (v. Ubiko). Op twee kwam Evan Coluccio met Egalini (v. Cheers Cassini) gevolgd door Conor Swail in combinatie met Theo (v. Christian 25). 

De titel van beste kostuum ging naar de Britse Grace Debny die samen met Zarina de Vidau (v. Diamant de Semilly) in de huid kroop van Game of Thrones' Khaleesi en bijhorende 'draak'.

Bekijk alle resultaten hier

Ook Igor (v. Emerald van 't Ruytershof) mocht mee het water over en kwam aan de start van de hoofdrubriek, eveneens een CSI5*-W met de hindernissen op 1.55m opgesteld. De veertienjarige ruin werd één springfout aangerekend en strandde op negentien. Nog steeds een knappe prestatie aangezien er slechts zeven combinaties zich wisten te kwalificeren voor de barrage. 

Bekijk alle resultaten hier