Samen met de merrie bleef Verlooy bijna drie seconden voor op Marvin Jüngel met onder het zadel de BWP'er, Pessoa C (Cicero Z van Paemel). Rene Dittmer volgde op het podium met de AES-ruin, Grardje (Genius) met één tijdsfout op naam.

Net buiten de top drie strandde Philipp Schulze Topphoff met Vivantas op de vierde plaats voor Fredrica Söderström met Jonica's Cassia de Revell (Kadet ter Putte). Enkel de beste twee duo's hielden het foutloos. 

Denis Lynch en Dark Chocolate 48 winnen bij achtjarigen

Eerder wonnen Denis Lynch en Dark Chocolate 48 al de eerste Youngster kwalificatie. Als kers op de taart sprong het duo nu ook naar de winst in de finale voor achtjarigen. De Ier en de zoon van Casall bleven ruim drie seconden voor op Maximilian Weishaupt met onder het zadel de Westfaalse merrie, Cornezine (Cornet Obolensky). De derde plaats kwam na afloop op naam van Marco Kutscher met de Kannan-zoon, Karajan.

Het duo werd opgevolgd door landgenoot Jörg Möller met de achtjarige Mister Zinedine (Zinedine). Enkel deze vier duo's wisten het hout in de lepels te houden. Felix Hassmann zette de op één na snelste chrono met Elli. Samen met de dochter van Eldorado van de Zeshoek tikte de Duitser één balk uit de lepels en besloot zo de top vijf.

Alle uitslagen