Op woensdag eiste Verlooy al een tweede plaats op met Parise Van den Dael. Op vrijdag sprong hij met de negenjarige dochter van I Am Moerhoeve's Star, naar de winst in de 1.45m CSI5* rubriek. Het paar werd opgevolgd door Nicole Walker die met Atout des Trambles (Nectar Des Forets*HN), voor bleef op Kyle Timm en Atomica des Sequoias Z (Arezzo VDL).

Ook in de 1.50m CSI5* hoofdrubriek sprong Verlooy in de prijzen. Erynn Ballard domineerde de rubriek met een eerste en tweede plaats. Samen met KWPN-ruin, Gakhir (Spartacus TN) sprong Ballard naar de winst. De Canadese volgde zichzelf op, in het zadel van Libido Van 't Hofken (Nabab de Rêve). De man van Jennifer Gates, Nayel Nassar, vervolledigde de top drie in het zadel van de negenjarige ESI Ali (Stakkato Gold).

Voor Jos Verlooy en zijn BWP-hengst, Nixon van 't Meulenhof (Denzel v t Meulenhof) was er een uiteindelijke achtste plaats.

Linguini de la Pomme schittert!

Terwijl België in de 1.45m scoorde dankzij Verlooy, schitterde de Belgische fokkerij in de andere 1.45m 2 fasen dankzij BWP-merrie, Linguini de la Pomme. De dochter van Marius Claudius, eerder uitgebracht door Wilm Vermeir, leverde ruiter, Nayel Nassar de winst in deze CSI5* rubriek. Ook de derde plaats was er voor België's fokkerij. BWP-ruin, AZtlan (Tangelo vd Zuuthoeve, fokker: Louis Plas) sprong met John Perez Bohm naar de derde plek.

Alle resulaten

F. © Mike Sturk