Slechts vier combinaties wisten de barrage foutloos af te werken. Julien Epaillard en de 10-jarige zoon van Tinka's Boy bleven daarbij ruim twee seconden voor op Johnny Pals. De Nederlander strandde op het podium met de 9-jarige KWPN-merrie, Ibera vd Hagenhorst. Samen met de dochter van Chacco-Blue verwees Pals, landgenoot Harrie Smolders naar de derde plaats. Smolders vervolledigde het podium met de 14-jarige Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve).

Samen met Beezie Madden's voormalige Grand Prix paard bleef Smolders de Amerikaanse Alise Oken en de 11-jarige KWPN-merrie, Gelvera (Quality Time TN) voor. De top vijf werd vakkundig afgewerkt door Daniel Deusser met onder het zadel de 12-jarige BWP-merrie, Kiana van het Herdershof (Toulon).

Voor eigen publiek volgde regerend Belgisch kampioen Jos Verlooy op de zesde plaats. Verlooy strandde in de prijzen met de 14-jarige Igor (Emerald). Verder sprongen ook Marthe Heudens, Jérome Guery en Zoe Conter de top tien binnen.

Heudens loodste haar Newton Van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve) naar de achtste plaats en bleef zo Jérome Guery met Great Britain V (NAbab de Reve) en Zoe Conter met La Una (Chacco-Blue) voor.

Hannes Symons laat Brabançonne klinken na afloop van 1.40m

In de 1.40m CSI3* rubriek was er geen houden aan Hannes Symons met Lieven Van Decraen's 10-jarige Alana Hero Z (Aganixu du Seigneur). Het paar bleef ruim vier seconden voor op Mariana Frauches Chaves met onder het zadel de 12-jarige zoon van Actuel Z, Ri Al The Blue. Alise Oken vervolledigde de top drie van deze 1.40m rubriek met Langley HX (Carambole). Net buiten het podium loodste Jérome Guery zijn Nestor de Mariposa (Elvis ter Putte) naar de zesde plek. Het paar nam alle risico's en noteerde de snelste chrono. Met één springfout alsnog goed voor de zesde ranking.

Alle resultaten