Swail stuurde zijn Count me In (Count rond in een tijd van 39.29 seconden en was daarmee goed voor een tweede plaats. De Amerikaanse Laura Kraut zien we terug op de derde plaats in het zadel van Baloutinue (Balou du Rouet) met wie ze een tijd noteerde van 40.19 seconden. 

Ook Petronella Andersson zien we met haar Castres van de Begijnakker Z (Coriano) naar een vierde plaats rijden, gevolgd door een vijfde plaats voor Andrew Bourns met zijn Sea Topblue (Chacco-Blue). 

Een mooie zesde plaats was er voor Jos Verlooy. Hij zadelde zijn vertrouwde partner Igor (Emerald) en samen noteerden ze in 43.69 seconden een mooie foutloze omloop. 

Emilie Conter onverslaanbaar in 1.45m


De tweesterren rubriek viel prooi aan niemand minder dan Emilie Conter en haar Clochard  (Kashmir van Schuttershof) die ze rondstuurde in 58.78 seconden. Ze verwees zo Victoria Heurtematte in het zadel van Scarlett du Sart Z (Stakkato), die rondkwamen met 61.50 seconden, naar de tweede plaats. De Canadese Amy Millar en haar GCS Athena (Vigo d'Arsouilles) zien we in een tijd van 62.08 seconden terug op de derde plaats. 

"Ik rij Clochard nu ongeveer vier jaar," vertelde Emilie Conter na afloop. "Het is best grappig, Clochard werd op zijn zeven jaar naar de WEF gestuurd om te verkopen. Carly Anthony reed hem een lange tijd. Op een bepaald moment beslisten we dat ik hem hier even zou rijden en blijkbaar zijn we een topteam. De verkoop gaat nu dus niet meer door!"

Voor België weet ook Filip de Wandel zich te klasseren met een achtste plaats. Hij rekende daarbij op Nanking vd Donkhoeve (Houston) met wie hij 1 strafpunt kreeg opgelegd. 


Resultaten