De 1.45m rubriek werd over twee fasen verreden. Pius Schwizer en zijn 9-jarige Casalito-zoon, Castiel bleken niet te stoppen. Het duo klokte als enige foutloos af in minder dan 39 seconden. Abdel Said en de 13-jarige Kwikley (Grand Cru vd Vijf Eiken) kwamen het dichtst bij de chrono van Schwizer. Het paar volgde zo op de tweede plaats voor Marie DEmonte en Feticheur Riverland (I'M Special de Muze).

Net buiten de top drie loodste Axel Vandoorne de BWP-ruin, Jacarta (Larino) foutloos naar de vierde plek. De Amerikaanse amazone, Laura Kraut vervolledigde de top vijf in het zadel van BWP-merrie, Opaline Ter Goes (Cooper vd Heffinck).

Verlooy en Panache v/d Wateringhoeve schitteren

Eerder werd de 8-jarige BWP-merrie (v. Cicero Z Van Paemel) uitgebracht door Dieter Vermeiren en Dimm D'Haese. Met Verlooy diende de merrie deze ochtend twee duo's voor zich te dulden. Marie Delmonte sprong naar de winst in het zadel van de achtjarige Fierte de Riverland (Qlassic Bois Margot). Op het podium volgde Anna Marie Vitek met Chacco's Amke (Chacco-Blue) voor Verlooy.

Verlooy werd opgevolgd door Pius Schwizer die in het zadel van Erico Hoy (Bel Reinhart Z) voor bleef op Kim Emmen en Eric Berkhof's Kaiser Dmh (Cardento).


Foto©: Sportfot / Equestrian Cup