Verwimp was naar Madrid afgezakt met Charmer (v. Charmeur). De tienjarige ruin zette zijn beste beentje voor en kreeg 68,457% van de jury, wat goed was voor de tiende plaats. Laurence Vanommeslaghe was op haar beurt goed voor de twaalfde plaats en kreeg 66,804% voor haar kür met Edison (v. Johnson). 

Thamar Zweistra haar proef met Hexagon's Ich Weiss (v. Hexagon's Rubiquil) werd door de jury beloond met een knappe 72,478%. Die score bleek uiteindelijk goed te zijn voor het zilver. Het brons ging naar de Franse Morgan Barbançon. De kür op Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit) kreeg 72,196% toegewezen van de jury.

Maar de overduidelijk winnaar was de Duitser Frederic Wandres. Met Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) onder het zadel danste hij naar een verbluffende score van 77,152% en dikte daarmee zijn bankrekening ook aan. 

In de top vijf noteren we nog een vierde plaats voor Helen Langehanenberg op Annabelle (v. Conteur) met 72% terwijl João Victor Marcari Oliva vijfde werd in het zadel van Escorial Horsecampline (v. Spartacus Csm). 

Alle resultaten