Young Riders

Voor Jette de Jong kon het geluk niet op want de amazone kaapte de ene na de andere medaille weg in Aachen. In het zadel van de elfjarige Heavenly Charming (v. Charmeur) reed de achttienjarige amazone naar dubbele winst bij de Young Riders. Op vrijdag telden de resultaten voor het team en kreeg het duo 73,726% toegewezen waardoor ze op één kwamen te staan. In de individuele ranking reed het duo ook naar de koppositie met 73,284%. 

De tienjarige Indini (v. Chippendale) had zijn internationaal YR-debuut onder de Jong en kon die niet beter afronden: bij de teamcompetitie werden ze derde met 72,794% maar individueel was het duo goed voor zilver met 72,402%. In deze rubrieken was Athaline Roey de tweede beste Belgische en werd individueel achtste en in team elfde met Fugranda C (v. Sir Donnerhall).

Pony's

Bij de individuele proef voor ponyruiters kleurde Liezel Everars het podium mee in op FS Capelli de Niro (v. FS Champion de Luxe). Het duo kreeg een knappe score van 75,135% en werd daarmee tweede. Het was de Duitse Lilly Marie Collin die met ruim een procent meer de rubriek won op Cosmo Callidus Nrw (v. Cosmopolitan). In de top tien zagen we nog Anna Peeters met Balotelli (v. Benetton S) op acht.

Juniors

Ook bij de juniors werd er een zilveren medaille mee naar België gebracht. Anna Peeters reed een nette proef in het zadel van Harlekin (v. Chinook) en werd beloond met de tweede plaats. De rubriek werd gedomineerd door de Duitse Clara Paschertz. Met Danubio Old (v. Dante Weltino Old) werd de zestienjarige amazone unaniem op één gezet door de driekoppige jury en eindigde met een totaal van 73,039% bovenaan. Voor Nicolas Josse was er met Wait and See (v. Weltmeyer) een negende plaats.

U25 Grand Prix Freestyle

Twee Belgische combinaties vonden de top vijf bij de U25. Sterker nog, Lauranne Lammens mocht het laagste schavot betreden nadat ze 72,775% kreeg voor haar kür op Hilcara van het Vijverbos (v. Don Renoir vd Helle 2). Een dag eerder was Lammens goed voor het zilver met Hilcara. Op vier volgde Suraya Hendrikx met een score van 71,450% voor Dear Friend 2 (v. Danone 4). Ook hier bleef de overwinning in Duitsland en was met 75,750% voor Alina Schrader en Paola Old (v. Lord Loxley I). 

CDI4* Grand Prix Special

Larissa Pauluis kon met First-Step Valentin (v. Vitalis) voor het beste Belgische percentage zorgen in de GP Special en kreeg 70,489% van de jury. Daarmee was het duo goed voor de zesde plaats. Ook op zeven en acht zagen we Belgische combinaties terug. Flore Winne reed Flynn (v. Tannenhof's Fahrenheit) met 70,255% naar de achtste plaats, Laurens Vanderbeeken kreeg met Gamin van het Waterhof (v. Ips Krack C) 70,234% en werd negende.

CDI4* Grand Prix Freestyle

In de Freestyle was het opnieuw Pauluis die de Belgische vlag in de kijker zette. In het zadel van haar toppaard Flambeau (v. Ampère) greep de amazone net naast een plek op het podium en werd vierde met 76,160%, slechts 0,4% minder dan plaats drie. Een dag eerder zagen we hen al terug op de zesde plaats. Daarnaast viel Charlotte Defalque ook in de smaak bij de jury met Botticelli (v. Vivaldi) en was met 74,665% zesde,  Domien Michiels volgde op zeven met 74,495% voor Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi). 


Alle resultaten vind je hier