Een deelnemersveld van negenenzestig combinaties van paarden en ruiters zette hun beste beentje voor in de hoop foutloos en binnen de toegestane tijd (70 seconden) over het zestien hindernissen tellende parcours te springen en door te gaan naar wat een zeer spannende barrage bleek te zijn. De eerste ronde bestond uit een bochtig maar technisch uitdagend parcours, waardoor twaalf zich kwalificeerden voor de barrage. Nadat één paar zich had teruggetrokken, stonden er elf tegenover elkaar.

"Voor mijn barrage had ik een heel competitief plan," zei ze. "Ik had gepland op de zes, die het vertrek was van één naar twee, en die was veel verder weg dan ik had verwacht. Gelukkig heb ik een super paard. Ik weet dat ze hoe dan ook altijd haar best zal doen, dus ik waagde een poging. Het was een snelle proef; Allison en Jacob gingen er echt voor."

Het winnende paard, Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) komt uit de stallen van Jérôme en Patricia Guery. De merrie boekte verschillende successen onder Guery's zadel waaronder winst in de CSI3* Grand Prix van Oliva in 2021. Afgelopen jaar, september 2022, werd de transfer van Margriet naar Sarah Scheiring aangekondigd. 


Scott Stewart slaat weer toe

br109348 imageHudson, kampioen van de Antares High-Performance Hunter-divisie met Scott Stewart. Foto © Sportfot

Deze man behoeft geen introductie in de hunters. Scott Stewart en zijn paard, Hudson, lieten nauwkeurig uitgevoerde rondes zien om kampioen te worden in de Antares High-Performance Hunter-divisie op donderdag, toen de professionele hunter-wedstrijden werden afgesloten tijdens week 1 van het Winter Equestrian Festival (WEF).

Stewart, uit Wellington, FL, loodste Hudson, een Westfaalse hengst uit 2012 van Dr. Betsee Parker, naar drie winnende rondes over de hindernissen, met scores van 87, 86 en 85.

Ze hebben een sterk partnerschap opgebouwd dat duidelijk was in de wedstrijdring. "Hudson en ik hebben nu een paar jaar samen op de teller," zei Stewart. "We deden de eerste jaren samen en de High Performance vorig jaar, dus ik ken hem vrij goed. Hij is echt dapper en vrij gemakkelijk in de ring."


Foto©: Sporfot
Bron: Persbericht