Vijftig ruiter en paard-combinaties stonden klaar aan de start voor de 1.40m hoge Gold Tour in Oliva. Guery kwam in het begin van de rubriek al aan bod met de tienjarige Quilana Denfer (v. Quidam de Revel) maar kreeg twee springfouten aangerekend. Als één van de voorlaatste combinaties mocht Guery het er nog een keer op wagen, deze keer in het zadel van Come Away Flamingo Z (v. Cardento). Het duo reed een vliegensvlugge ronde in 38,26 seconden en bleef daarbovenop ook foutloos. Direct na Guery kwam Roberto Turchetto (ITA) in actie met de Zangersheide hengst Asjemenou Sr Z (v. Andiamo Z) en even dreigden ze sneller te zijn maar hadden twee honderdsten te veel op de chrono om Guery van z'n troon te stoten. Eindstand: Guery op één, Turchetto volgde op twee.

De top drie was compleet met William Funnell (GBR) en Equine America Billy Diamo (v. Cevin Z). 

Guery op zegetocht

Wat later bezorgde Juristo van het Hagenhof (v. Elvis ter Putte) Guery nog een zilveren medaille in de 1.45m hoge proef. Ze kregen in de top vijf nog het gezelschap van Cyril Cools met Dalet Gp Z (v. Diamant de Semilly). Het was de Zangersheide ruin Capitano Z (v. Cornado Nrw) die naar de overwinning reed met Cedric Wolf (GER).


Bekijk de volledige uitslag hier

Eerder liet Guery's wederhelft, Patricia Guery, haar ook al opmerken en sprong in de 1.35m Silver Tour naar een achtste plaats op de achtjarige Kartouche (v. For Pleasure).