Na een barrage met zes hield Jérôme Guery de concurrentie achter zich in de 1.45m Longines Ranking rubriek. In het zadel van de 14-jarige BWP-ruin, Juristo van het Hagenhof (Elvis ter Putte) was Guery de enige die een dubbele nulronde wist neer te zetten. De Belg verwees zo met de ruin uit de fokkerij van Kamiel Van Bunder, Victor Mariano Luminatti naar de tweede plaats.

De Braziliaan reed de snelste chrono met zijn KWPN-merrie, Idette (Eldorado vd Zeshoek) maar tikte één balk uit de lepels. Eveneens met één springfout vervolledigde Jeanne Sadran de top drie.

Net buiten het podium plaatste Ugo Berrittella zich eveneens in de top tien met Nopik V/D Munte (Rock'N Roll Semilly). Samen met de BWP-ruin sprong de Belg naar de tiende plaats.

Seppe Wouters laat Belgisch volkslied klinken 

Ook Seppe Wouters bleek niet te stoppen. Wouters loodste zijn Devino vd Weretherbach Z (De Flor 111 Z) foutloos naar de winst in de 1.40m Bronze Tour. De Limburgse jeugdruiter hield zo Petra Heikkinen met Oechie-K (I'M Special de Muze) achter zich. Noora Von Bülow vervolledigde de top drie in het zadel van Inerstar B (I'm Special de Muze).

Net buiten de top drie strandde Pascale Trenker voor België op de zesde plek met Aeolus Moeshof (Winningmood vd Arendberg).

Eerder verzekerde Inaya Paelinck ook een Belgische podiumplaats in de 1.10m nevenrubriek. Paelinck, die de dag ervoor ook al in de prijzen sprong, loodste haar Urfee des Luthiers (Heartbreaker) foutloos naar de tweede plaats.


F. © 1 Click Photo