In de Gold rubriek over 1.40m hoog zorgde Kannabis vd Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) voor een foutloze ronde in een tijd dat goed was voor de zesde plaats. De overwinning ging naar Melanie Cloarec met Cartouche de Pleville, eveneens een fokproduct uit de stallen van Van de Heffinck maar dan uit Ensor van de Heffinck. 

Maar op de rug van Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) behaalde Guery tot nu toe de beste plaats. In een proef over 1.35m van de categorie Silver werd het duo derde. Daar was de winst voor Lars Bak Andersen met Nola 9 (v. Numero Uno) voor Sienna Charles in het zadel van Havana M (v. Verdi TN). 

Hannes 197 (v. Balou du Rouet) zette ook zijn beste beentje voor voor de Belgische ruiter en nam hem eveneens mee naar het podium. Ze eindigden derde in de Gold rubriek over 1.45m dat tegelijk ook een kwalificatie was voor de GP. Axel Van Colen nam de overwinning op de rug van Evrest de La Haie (v. Quick Star) voor Nederlander Jack Ansems met Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue). 

Ook bij de jonge paarden was België opnieuw goed vertegenwoordigd. Rodrigo v/h Dingenshof (v. Vigo d'Arsouilles) reed naar een derde plek bij de vijfjarige paarden onder het zadel van Laurens Meynaerts. Bij de zevenjarige paarden kwam de beste Belgische prestatie op naam van Joris Vergauwen. In het zadel van Cala Llamp (v. Cocktal Jet) strandde hij op acht. 

Bekijk hier alle resultaten uit Oliva