De 1.40m ochtendrubriek kleurde opnieuw Nederlands. Gert-Jan Bruggink zet zijn sterke prestaties verder en hield in deze proef de concurrentie achter zich met That's Mie Z (That's Life). Het Nederlandse duo was net geen twee seconden sneller dan Emma Stoker en Q Seven (FRH Quaid) onder het zadel. John Steeghs en Gomez (Eldorado vd Zeshoek) vervolledigden de top drie.

Net buiten het podium volgde Jeroen De Winter met zijn vertrouwde BWP-merrie, Gretel S (Corland) op de vierde plaats. In de top tien plaatste ook Jos Verlooy zich tweemaal. De voormalige Belgische kampioen sprong naar de achtste en negende plaats met respectievelijk Omaro van de Meerse (Diamant de Semilly) en Nixon van 't Meulenhof (Denzel van 't Meulenhof).

Frédéric Vernaet en Jan Claeys

In de CSI2* 1.35m rubriek noteerde Falih Al-Dulaimi met de 12-jarige ruin, Edwin de snelste chrono. Het paar bleef ruim één seconde voor op Eveliina Talvio en haar eigen Casiro 3-zoon, New Yorker T. Fabien Rulquin vervolledigde de top drie met LAtina du Colliard (L'Arc de Triomphe*Bois Margot).

Net buiten de top drie loodste Frédéric Vernaet zijn 9-jarige Olleke Bolleke JW vd Moerhoeve (Kannan) foutloos naar de zesde plaats.

Bij de jonge springpaarden sprong Jan Claeys op het podium. De Oost-Vlaming loodste zijn Glasgow Boy V't Merelsnest (VDL Glasgow vh Merelsnest) naar de derde plaats. Claeys strandde ook op de vierde plek met Hans Van Daele's Solly du Musee Z (Solid Gold Z).