De Antwerpse springruiter en de zevenjarige BWP-merrie klokten foutloos af in 37,78 seconden. Op net geen drie seconden verschil volgde Pascale Haep met onder het zadel de achtjarige Iashin Sitte. Ook de derde plaats kleurde Belgisch.

Voor eigen publiek vervolledigde Kirsten Rombouts de top drie op de rug van Apollo Z.

Het paar werd opgevolgd door de Amerikaanse amazone, Lillie Keenan met de zoon van Cornet Obolensky, Chili Pepper H M Z. Leonie Peeters zette haar sterke prestaties van deze week verder. Peeters loodste haar 8-jarige KAmeroen Eb Z naar de vijfde plaats voor Wilm Vermeir met Kraque Boom d'Avifauna Z (Kannan).

Jean-Jacque Lorquet laat Belgisch volkslied klinken

In de 1.20m veteranen rubriek wist Jean-Jacques Lorquet een Belgische eindzege te verzekeren. Samen met Felicie Ste Hermelle won Lorquet de 1.20m rubriek als enig foutloze. Ludo Dekkers en Japaleno de Paep Z (Jilbert Van 't Ruytershof) hielden de Belgische eer hoog in de 1.10m proef.

Melanie Gelin zet Belgische zegereeks verder

Bij de vijf-en zesjarigen snelde Melanie Gelin met haar zoon van Quiran, Qatar B naar de winst. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Christopher Burton met de dochter van Checkpoint 19, Carly 14. Michael Jung werkte het podium af met Qwatt (Qualito). Net buiten de top drie sprong voor eigen publiek ook Pascale Haep in de prijzen. De Belgische amazone loodste haar Fantomas de Muze-dochter, Quesera de Muze foutloos naar de vijfde plek.

Alle resultaten