De eerste rubriek van de 3* ruiters werd een 1m45-rubriek tegen de tijd. Daarin konden maar liefst 25 deelnemers foutloos blijven dus de tijd was van groot belang. Uiteindelijk ging de winst naar Frankrijk dankzij Camille Conde Ferreira. Met Corrado du Moulin (v. Berlin) won ze de proef in een tijd van 61,42 seconden. 

Onze landgenoot Nico Baerts zat de Française wel op de hielen. Met Casillias Z (v. Crowntano Z) ging hij snel en foutloos door het parcours wat resulteerde in een tijd van 62,07 seconden. Het was ruimschoots genoeg voor de tweede plaats.

De rest van de top vier was opnieuw voor Frankrijk. Clarance Gendron reed Azura Z (v. Air Jordan) naar de derde plaats, voor Marie Hecart en Nickel de La Roque (v. Elvis Ter Putte) was er een vierde plaats. Michael Jung vervolledigde met Edo Sandra (v. Eldorado vd Zeshoek) de top vijf. Ook Melanie Gelin (Dream Van Generhese), Catherine van Roosbroeck (Miles) en Steven Vermeir (Magnum van het Steentje) konden zich in deze rubriek plaatsen. 


CSIYH 7- en 8-jarigen - België boven

In de proef voor zeven- en achtjarige paarden snelde Jeroen Appelen naar de overwinning. Met zijn zevenjarige Piggle van de Bucxtale (v. Phin Phin) vloog hij door het twee fasen special-parcours in een tijd van 27,48 seconden. Daarmee reed Appelen meteen ook de beste zevenjarige van de proef. 

Sanne Thijssen legde de winnaars wel nog het vuur aan de schenen. Zij was slecht vier honderdsten trager en samen met de zevenjarige Golden Chaco moest ze genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was opnieuw voor België dankzij Chaouki Rijnders en Carol van de Helle (v. Casalito). Hij reed meteen ook de beste achtjarige van de proef. Ook Nico Baerts zagen we opnieuw terug in deze proef, hij werd nu vijfde met Kayenne Z (v. Kannan). 

Kristen Rombouts (Apollo Z & Didjy Doda Z) en Louke Baeten konden zich ook klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.