Met twee Belgen in de top drie en zes in de top tien kunnen we van een Belgische dominantie spreken in deze rubriek. Enkel de winst moest uit handen gegeven worden. Die kwam op naam van de Palestijnse Egor Shchibrik die Caithana (v. Clintissimo Z) keurig op één afzette. 

Jens Nijs en Gauthier Mercenier waren aan elkaar gewaagd. Nijs sprong naar een tijd van 31,80 in het zadel van Quadrilla van de Looise Heide (v. Kannan) terwijl Mercenier negen honderdsten meer nodig had en op 31,89 afklokte met Diamentto Tophorse Z (v. Dominator 2000 Z). Nijs kon zo zijn vijfde plaats van gisteren vandaag omruilen in zilver terwijl Mercenier het brons omgehangen kreeg. 

In de top tien sprong Gudrun Patteet naar zes met Sea Coast queen B van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte). De amazone had een seconde voorsprong op Steven Vermeir die op Amour Pour Toujours NS Z (v. Aganix du Seigneur Z) zevende werd. Dirk Demeersman was met Cote d'Or Z (v. Carambole) goed voor negen voor Lauranne Spits en Aruna Dh Z (v. Aktion Pur Z) op tien. 

Volledige uitslag