Lise Desomviele wint 1.20m op zaterdag 

Op zaterdag werd de dag afgesloten met een 1.20m rubriek die in twee fasen werd gereden. Daar was het Lise Desomviele die met Nice De Muze (v. gemini II) de ereronde mocht leiden. Met de vosse merrie snelde Desomviele in 32,18 seconden over de meet. Natan Derycke kon rekenen op Kasper (v. Numero Uno) om de tweede beste tijd neer te zetten van 33,54 seconden. Matthias Meskens en Qastaar v/d Plataan (v. Kannan) vervolledigden het podium in 35,62 seconden. 

Ook de vierde plaats was voor Matthias Meskens met Qarrasco vd Plataan (v. Taran de la Pomme) onder het zadel. Joni Van Bogaert en Federer (v. Nagano) spurtten naar de vijfde plek. 

Jelle Sappin zegeviert in 1.20m van zondag 

Ook op zondag wisten de regionale ruiters onder het fris lentezonnetje sterke prestaties neer te zetten. Ook deze 1.20m rubriek werd gereden over twee fasen waar Jelle Sappin de allersnelste bleek te zijn. In het zadel van zijn trouwe Hanaika (v. Echo van't Spieveld) verzekerde hij een waanzinnig snelle tijd van 35,31 seconden. Dat was zo'n vijf seconden sneller dan Maxim Godecharle en Prima vd Bisschop (v. Galisco van Paemel) die in 40,07 seconden tweede eindigden. Jana Bogaert en Cystal Crush Z (v. Clovis 111) vulden de top drie aan in 38,71 seconden maar noteerden vier strafpunten voor een springfout. 

Plaatsen vier en vijf waren voor Ayco Bauwens met Lemmy MS Z (v. Lordanos) en Cedrif De Maertelaere met Orion Van Sappenleen (v. Kannan). 

1.10m winnaars van het weekend

In de 1.10m proef op zaterdag mocht Hebe De Maeyer met All In One B (v. Araconit) de ereronde leiden. Op zondag was het Kelly De Nul met Daimond (v. Deauville de la vie) die met de hoofdprijs naar huis ging. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: FB Stoeterij Hidalgo