Voodien werd de merrie, Tippy nog door vader Leon Thijssen en ruiter Niels Kersten uitgebracht. Thijssen en de dochter van Tyson bleven ruim één seconde voor op Loewie Joppen en No Mercy (Nabab de Rêve). De combinatie werd opgevolgd door Kiefer Stanley en de sBs-hengst, Jumping Jack van de Kalevallei (Kannan).

Net buiten het podium sprong Jan Claeys naar de zesde plaats. Op vrijdag won de Oost-Vlaming nog de 1.40m hoofdrubriek met zijn Judy Van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere). Samen met de BWP-merrie sprong Claeys in de Grote Prijs naar de zesde plaats voor Jorich Spits met Miss Mathilde S.V. de Reve (Nabab de Rêve).

Jerome Schmidt verzekert Belgische winst!

Eerder won Jerome Schmidt de 1.35m finale. Samen met zijn schimmel merrie, Quamar (Elvis ter Putte) hield Schmidt, Baer Hendrix met Haloubet des Peupliere (Baloubet du Rouet) achter zich. Adir Dias de Abreu en Flash Back vervolledigden de top drie.

In de 1.35/1.40m rubriek rechtstreeks op tijd noteerde Lynn Leys het beste Belgische resultaat. Leys en de haar dochter van Tolan R, Dermie sprongen foutloos naar de vierde plek. Proefwinst kwam op naam van Liesje Vrolijk met de 10-jarige KWPN-merrie, Isis Vive (Contendro I).

Uitslagen