Je zei eerst dat dit een 'off-weekend' was maar kon nu al twee keer winnen.. Hoe heb je de negatieve situatie kunnen ombuigen?

Ik zat de afgelopen 2-3 weken in een dip; waarbij niets wat ik probeerde lukte.. Mijn bochten gingen niet zoals gewoonlijk, ik twijfelde aan mezelf, wilde mijn paarden geen pijn doen,... Ik was als volgende ruiter in de piste toen het paard van Benjamin Wulschner kwam te sterven. Het gebeurde vlak voor m’n neus & zo’n beeld blijft toch hard op je netvlies staan de rest van het weekend.

Kan je wat meer vertellen over Ecoliene en Infinity? 

Infinity & Ecoliene zijn al reeds enkele jaren onder mijn zadel. We kennen elkaar door en door! Infinity heeft ook enkele weken aan zichzelf getwijfeld in de ring. Het leek wel alsof ze plots dacht geen vermogen meer te hebben. Gelukkig lijkt het alsof ze terug in zichzelf gelooft door de 1m35 proef te winnen!

Hoe kijk je zelf terug op 2020?

2020 is eigenlijk al bij al nog niet zo’n slecht jaar geweest op vlak van paarden.. Ecoliene & Vedette hebben echt 3-4 maanden op de wei gestaan omdat we ze gespoeld hadden voor embryo’s. Dit had ik anders nooit laten doen! Verder heb ik nu het zadelmak maken van de 3 jarigen meegemaakt, waar ik anders ook geen tijd voor gehad zou hebben. Wat een prachtige ervaring om je eigen gefokte paarden op te leiden! Ben heel benieuwd naar hun toekomst.

Wat zijn je voornaamste sportieve doelstellingen voor volgend jaar?

Ik ben eindelijk op 2* GP aangekomen waarbij ik niet meer meedoe om ‘de hoop te vergroten’. Mijn doelstelling voor 2021 is toch wel om top 10 te eindigen in een 2* GP. Hiervoor gaan we in maart naar Oliva om ons goed voor te bereiden op dit doel! Heb heel fijne paarden die ook veel potentieel tonen om dit doel te bereiken dus we gaan hard timmeren aan deze weg!

In welke mate denk je dat Covid een invloed gaat hebben op de sport?

Gaat COVID-19 een blijvende invloed hebben..? Dit is een goede vraag.. Ik hoop dat negatieve invloeden zoals het weglaten van publiek geen blijvend iets zal zijn. Er is niets leuker dan dat familie & vrienden kunnen komen kijken, vooral op een zondag! 1 keer dat het vaccin er is, kan iedereen die dit wil zich laten vaccineren & dan kunnen er weer veel wat deuren geopend worden hoop ik. Maar verder: only time will tell... Waar het wel een goede invloed heeft gehad is het inschrijven & startlijsten op mobiele apps. Eindelijk kan je dit simpelweg doen via de telefoon wanneer je gereden hebt. Je hoeft niet meer naar het secretariaat ofzo & de startlijsten staan ‘s avonds netjes op deze app. Fantastisch!

Je schreef in het voorjaar een column voor onze website waarin je iedereen aanmaande om altijd een cap te dragen. Hoe gaat het ondertussen met je herstel?

We zijn op 7 januari 2021 straks 3 jaar na mijn ongeval. Alles waar ik nu ‘last’ van heb is blijvend. Gelukkig is het allemaal ook goed leefbaar. Enkel de vermoeidheid is simpelweg vervelend. Zolang ik maar in een zadel kan zitten, blijf ik een enorm gelukkig mens.