Winst was er wederom voor de Britse Harry Charles en Stardust (v. Chacco-Blue). De jonge ruiter is amper 22 jaar oud maar heeft al een indrukwekkend palmares van overwinningen op zijn naam staan. Vandaag mocht hij deze wereldbekerwedstrijd daarbij rekenen. In een tijd van 35,91 seconden was hij alle wereldtoppers te snel af en nam hij het goud mee naar huis. 

Harrie Smolders reed met Monaco (v. Cassini II) een buitengewone jump-off waardoor iedereen op het puntje van zijn stoel zat. De afstand naar de eerste sprong was vrij riskant waardoor het een wonder was dat de balken in de lepels bleven liggen. Geleidelijk aan dreef Smolders het tempo op in de jump-off en nam hij een podiumplaats voor zijn rekening. De twee hebben er al fantastisch seizoen opzitten dit jaar. Die succesvolle reeks zetten ze vandaag verder in Londen met een tweede plaats in deze wereldbeker wedstrijd. Het duo reed over de finish in 36,77 seconden. De legendarische John Whitaker vervolledigde het podium met Unick du Francport (v. Zandor). De twee tikten de klok af op 37,50 seconden. 

De Noor Geir Gulliksen (VDL Groep Quatro) werd vierde. Olympisch kampioen Ben Maher (Faltic HB) nam genoegen met de vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.