Een loodzware barrage leverde spannende sport in de 1.60m Wereldbeker van Coruna. Als laatste aan de start sprong uiteindelijk Harry Charles met de 10-jarige Sherlock (Bisquet Balou C vd Mispelaere, fokker: Gustaaf Quintelier) naar de 99.000 euro winst.

Charles en Sherlock (ex. Novio vd Donkhoeve) doken als laatste onder de chrono van Max Kühner en de negenjarige KWPN-ruin, EIC Julius Caesar (Couleur Rubin). Voor eigen publiek vervolledigde Armando Trapote de top drie in het zadel van de 12-jarige Tornado VS (Toulon). 

Lange tijd waren er geen foutloze combinaties. Net buiten het podium strandde Lorenzo de Luca met F One USA (Toulon) op de vierde plaats. Met één springfout bleef hij Henrik von Eckermann met de 12-jarige KWPN-merrie, Glamour Girl (VDL Zirocco Blue).

Net buiten de top vijf sprong Willem Greve in de prijzen. Greve loodste Team Nijhof's Highway TN N.O.P. (Eldorado vd Zeshoek) naar de zesde plaats. Greve en de KWPN'er werden opgevolgd door Mariano Martinez Bastida en Jean-Christophe de Grande's voormalige Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin). 

Voor België volgde Pieter Devos in de prijzen. Devos stond lange tijd op kop, maar strandde uiteindelijk met Mom's Toupie de la Roque (Kannan) op een achtste plaats.

Uitslag