Skip to content

Copyright

Guery, Cox en Van Paesschen schitteren in rankingrubriek Oliva

In Oliva werd zonet de rankingrubriek van de CSI2* competitie gesprongen. Het lijkt een gewoonte te worden dat er telkens minstens één Belg op het podium staat in Oliva en dat was ook nu niet anders. In deze 1m45 rubriek die ook meteen een kwalificatie voor de Grand Prix van zondag was, reed Julien Epaillard naar de overwinning. De Fransman rekende op Usual Suspect d'Auge (v. Jarnac) om in 26,13 seconden naar de finish te rijden.

Hiermee bleef hij Jérôme Guery voor die met Diego (v. Verdi TN) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Guery kon met de KWPN-ruin alle balken in de lepels laten en finishte in 26,39 seconden. David Will vervolledigde de top drie. Hij reed Quentucky Jolly (v. Nirvana V) foutloos doorheen de tweede fase in 26,42 seconden. 

Karel Cox volgde met Curiano van Maarle Z (v. Canabis Z) op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en klokten af in 26,56 seconden. Harold Boisset (T'Obetty du Domaine) nam de vijfde plaats voor zijn rekening.

Constant van Paesschen eindigde ook in de top tien. Hij rekende op Verdi Treize (v. Diamant de Semilly) om in 27,97 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de achtste plaats op.

1m35 Bronze

Eerder vandaag reed Gill Cools ook naar een podiumklassering. Hij eindigde op de derde plaats in het 1m35 van de Bronze competitie. Er werd rechtstreeks tegen de klok gereden en Cools rekende op Gino vd Vrunte (v. Jokinal de Bornival) om in 68,28 seconden een foutloze ronde te springen. 

De winst ging naar Alan Thomas. Hij rekende op Art Premier (v. Corofino 2) om in 67,33 seconden een foutloze ronde te springen. Kirsty Pearce en Hadrianus WB (v. Quality Time) vervolledigden de top drie op de tweede plaats.

Klik hier voor de resultaten



Vorige Azelhof verplaatst training van zondag naar latere datum Volgende CSI Oliva: Mathieu Guery en Freddy Demuynck springen top vijf binnen