"Ik weet niet of dit echt mijn mooiste overwinning van het afgelopen jaar was", begint Thomas. "Echt een sublieme uitschieter had ik niet. Ik denk dat vorig jaar mijn mooiste prestaties team zilver en individueel vierde op het Europees Kampioenschap van de Young Riders was, mijn vijfde plaats in de Grand Prix van Waregem en mijn vierde Belgische titel bij de Young Riders waren. Al deze prestaties behaalde ik met Konak, wat het nog extra speciaal maakt".

Je won de titel voor de vierde keer. Is die overwinning dan anders?

"Ik denk dat je eerste titel altijd de mooiste is, zoals bij alles een beetje. Ik was al twee keer derde geweest voor ik won en in 2015 voor de eerste keer op de hoogste podiumplaats staan, zal dus altijd extra speciaal zijn. Ik wou in 2019 vooral de titel grijpen om mijn jeugdcarrière in schoonheid te kunnen afsluiten. Ze hadden mij ook op voorhand verteld dat het record op vier Belgische titels in de jeugdreeksen stond, dus het was erg mooi dat ik het record van Jef Wellens kon evenaren. Natuurlijk rijdt je altijd onder een zekere druk als je het jaar ervoor ook al won. Het lijkt dan wel alsof de buitenwereld verwacht dat het ook dat jaar opnieuw zal lukken. Toch moet elk kampioenschap afzonderlijk gereden worden. Ik koos vorig jaar voor Konak, die tijdens het BK meteen zijn eerste kampioenschap sprong. Ik rijd hem al sinds zijn vierde dus ik wist dat hij de kwaliteiten had om dat weekend een mooie prestatie neer te zetten". 

"Mijn plannen voor de toekomst? Mijn jeugdcarrière zit er nu helaas op maar ik ben helemaal klaar voor de overstap naar Senior. Ik heb de laatste jaren hard gewerkt aan nieuwe paarden op stal en ik voel dat ook zij klaar zijn om de stap naar het hoogste niveau te nemen. Ik denk hierbij vooral aan Konak (10 jaar), Calleryama (10 jaar), Edison (10 jaar), La Luna (9 jaar) en Luna (9 jaar). Ik heb de afgelopen maanden al regelmatig de kans gekregen om mij te bewijzen op het hoogste niveau zoals in de Wereldbeker van Mechelen. Ik werd ook opgenomen in een team van de Global, dus wat mij betreft mag de Corona-quarantaine nu wel gaan stoppen. Ik ben er helemaal klaar voor".