De Italiaan Antonio Campanelli moest als eerste van start. Hij reed de Baloubet du Rouet dochter Divina weliswaar erg snel doorheen de barrage (41,12 seconden) maar kreeg ook twee springfouten achter zijn naam. Dominque Hendrickx was als volgende aan zet. De voormalige Belgische kampioen kon in het zadel van Etundel de Marocy (v. Diamant de Semilly) ook de nul niet behouden. Hij klokte af in 41,28 seconden en maar met één springfout. Op dat moment wisten Gilles Thomas en Harm Lahde wat hen te doen stond: als ze foutloos konden springen, stonden ze sowieso op het podium.

Harm Lahde besloot echter om met Just A Dream (v. VDL Zirocco Blue) niet op veilig te spelen. Hij zette meteen alles op alles om een mooie tijd neer te zetten en slaagde daar ook in! Hij klokt af in 39,30 seconden en deed het bovendien foutloos. Gilles Thomas was op dat moment de enige die tussen Lahde en de wereldtitel stond. Hij reed Comghorla van Beek (v. Comme Il Faut) wel foutloos rond, maar slaagde er niet in om de tijd van Lahde te verbeteren. Hij sleepte echter wel nog een mooie tweede plaats in de wacht. 

Olivier Philippaerts eindigde vijfde. Hij kon in het zadel van Odiena van Berimar (v. Kannan) weliswaar alle balken in de lepels laten tijdens de basisronde, maar kreeg één puntje voor tijd achter zijn naam. Dit resulteerde alsnog in een vijfde plaats.

Andres Vereecke (Ona van de Begijnakker) en Koen Vereecke (Bonfois van't Hof V Eversen Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten