Corona gooit ongetwijfeld ook voor jouw indoorseizoen roet in het eten. Wat staat er nog op de planning?

Tot aan het eind van het jaar heb ik niet zo een drukke planning, ik heb enkele toffe jonge paarden en die ben ik nu aan het opbouwen. Omdat er toch niet echt belangrijke jumping zijn, wil ik daar nu graag mijn tijd voor nemen om ze rustig te laten groeien.

Wat zijn je doelen voor 2021?

Mijn doelen voor 2021 zijn om toch wat mee te kunnen doen bij de Young Riders en andere internationale wedstrijden en tegelijkertijd kan ik wat jonge paarden meenemen om ervaring op te laten doen.

Ben je van plan om naar het zuiden af te zakken om daar outdoor te springen?

Ik ben niet van plan om naar het zuiden te gaan springen, we hebben daar al eens over nagedacht en we zouden dat graag doen maar op dit moment is dat niet aan de orde, ik wil ook niet dat er teveel paarden thuis moeten achterblijven.

Welke paarden zijn momenteel je toppaarden en welke paarden zijn de 'hoop voor de toekomst'?

Mijn echte toppaard is nog altijd Jade S, momenteel loopt ze door omstandigheden even geen concours, maar vanaf dat het terug kan, zal ze er zeker staan. Met Mega Special heb ik nog maar twee wedstrijden gesprongen, hij heeft al hogere proeven gelopen onder Brecht Bille, het is een paard met alle mogelijkheden dus zeker en vast een paard voor de toekomst. En dan hebben we nog een 6-jarige merrie uit de zus van Clinton uit onze eigen fokkerij waar ik zeer veel hoop op heb.

In welke mate denk je dat Corona een invloed zal hebben op de toekomst van onze sport?

Ik denk dat Corona nog lang zal blijven naslepen. Vooral op gebied qua handel, mensen zijn minder geneigd om paarden te kopen uit onzekerheid of ze er wel snel mee aan de slag kunnen. Maar het maakt de wedstrijden ook niet makkelijker, als je in normale tijden naar een CSI2* ging waren er al enkele topruiters aanwezig die de concurrentie hoog maakten maar nu er nauwelijks nog 5* jumpings zijn komen er nu nog veel meer 5* ruiters naar de 2* jumpings. Dit zorgt ervoor dat de concurrentie danig wordt opgedreven. En volgens mij zal dit nog wel even standhouden...

Naar welke ruiters kijk je zelf op?

Marcus Ehning en Lorenzo de Luca zijn mijn echte idolen. Maar ik kijk zeker ook op naar Brecht Bille, hij heeft veel gevoel om te rijden. We werken vaak samen en het klikt goed. Het is iemand die je veel vertrouwen en rust geeft op jumping dus hij is de ideale motivator.