Je won vorige week de GP. Had je verwacht dat je meteen zo goede resultaten zou neerzetten?

Je kan natuurlijk nooit precies op voorhand voorspellen wat er zal gebeuren maar ik wist dat mijn paard in goede vorm was en dat het dus wel degelijk mogelijk was om een goede prestatie neer te zetten. 

Je springt momenteel op Spaanse bodem. Was dit op voorhand gepland of is dit een gevolg van de nieuwe lockdown?

Ik kom in januari altijd naar Spanje maar door corona hebben we besloten om ook in het najaar te komen. Thuis zijn er veel onzekerheden over de jumping, Spanje was de enige optie om nog veel wedstrijden te kunnen meepikken. 

Wat zijn je plannen voor 2021?

Ik plan om in januari terug naar Oliva te komen en dan bekijken we wel hoe alles in België verloopt. Mijn doel is vooral om aan zo veel mogelijk wedstrijden deel te nemen. 

Kan je wat meer vertellen over je paarden?

Ik heb nu drie paarden mee op wedstrijd waaronder Gino van de Vrunte. Hij is een super paard met een echte winnaarsmentaliteit en heeft zo al veel proeven op zijn naam geschreven. Ik ben dan ook heel blij dat ik van Stal Lambrecht en Vandousselaere de kans krijg om hem te mogen uitbrengen. Mijn twee andere paarden zijn mee om ervaring op te doen en verder op te bouwen naar een hoger niveau.

Naar welke ruiters kijk je zelf het meest op?

Ik kijk op naar Marlon Zanotelli en zijn vrouw Angelica, het zijn niet enkel topruiters maar met hun stal vormen ze een goed team, ook in omgang en training met hun paarden vind ik ze top.

In welke mate denk je dat het virus een invloed zal hebben op onze sport?

Ik denk dat deze strengere maatregelen wel nog even zullen aanhouden. Eens het virus meer onder controle is, zullen de wedstrijden terug doorgaan zoals normaal. De voorzorgsmaatregelen zoals afstand houden en mondmaskers dragen zorgen er wel voor dat er wat minder sfeer en ambiance is. Ook denk ik dat het voor veel ruiters op financieel vlak een grote invloed heeft, geen wedstrijden zorgen voor mindere handel. Ik hoop dat de situatie snel verbeterd zodat we terug kunnen naar het ‘normaal’.