Uiteindelijk kwalificeerden zich in totaal 12 combinaties uit de VS, Ierland, Brazilië en Libanon voor de kortebaan. De proef wisselde verschillende keren van leider voordat Fabio Leivas Da Costa (BRA) en de negenjarige KWPN-ruin Ilex (Baltic VDL x Chn Chin) van Bonne Chance Farm LLC de eindstreep haalden. Ze gaven allebei alles wat ze hadden en slaagden erin om met een razendsnelle tijd van 41,78 seconden alle rails in de bekers te laten liggen.

Het is het eerste seizoen van het duo dat ze samen op dit niveau rijden en Da Costa was eerlijk gezegd verrast door de overwinning door te verklaren dat "hij waarschijnlijk niet eerder winnaar zou zijn geweest in deze klasse vanwege zijn leeftijd. Hij is een groot paard, maar hij is voorzichtig en heeft veel vermogen."

De ruin werd onlangs vierde in de $50.000 Griffis Residential Grand Prix CSI2* tijdens de vijfde week van de WEF met Da Costa aan de ijzers.

"Ik heb hem in mijn bezit sinds hij vijf jaar oud was, maar we begonnen hem pas op wedstrijd te brengen toen hij zeven was," legde Da Costa uit. "Hij begint nu in de swing te komen van de twee-sterren grands prix en we hopen na dit seizoen door te kunnen stromen naar de drie-sterren evenementen."

De Ier Lorcan Gallagher leverde een solide inspanning met de HKC Collection LLC's 11-jarige KWPN-merrie Ariana (Cantos x Tolan R), die met een tijd van 42,79 seconden de klok slechts een seconde langzamer stilzette dan Da Costa en daarmee de tweede plaats bezette. Callie Schott en Southern Arches, LLC's 14-jarige Oldenburgse ruin Charlie (Chacco-Blue x Charlie Z) maakten de leden van de overwinningsgalop compleet door met een tijd van 44,06 seconden de derde plaats in beslag te nemen.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Press Release - Ph. Sportfot.