Je won vorig jaar het eindklassement van de Gouden Laars, had je verwacht dat je zou winnen?

De resultaten in het tussenklassement schommelden iets meer dan het jaar ervoor en daardoor had ik minder verwachtingen om het klassement te winnen dan vorig jaar. In de finale tellen de punten dubbel, dus er kon nog veel gebeuren. In de finale hadden we een foutloze basisomloop, maar kregen we 1 foutje in de barrage. Toen dacht ik dat ik niet meer kon winnen, maar uiteindelijk wonnen we toch opnieuw de Gouden Laars.

Weet je nog wat er op dat moment precies door je hoofd ging?

Ik was heel blij, uiteraard. Het is altijd leuk om een wedstrijd te winnen.

Wat vind je in het algemeen van de gouden laars wedstrijden? Helpen ze jonge ruiters in hun ontwikkeling?

Ik vind het hele leuke wedstrijden. Het is leuk om samen te rijden met andere jonge ruiters. De parcoursen zijn mooi gebouwd op mooie locaties. De personen van de organisatie zijn ook hele fijne mensen. Bij de Gouden Laars werk je ook een ganse zomer ergens naartoe. En omdat niet alle punten meetellen in het klassement, kan je bij een minder goed parcours toch nog hoog in het klassement blijven staan. Dat legt niet teveel druk, wat ik ook positief vind. Er zijn ook steeds hele mooie prijzen te winnen.

Hoe houd jij je momenteel bezig?

Op onze fokkerij thuis is er tijdens het veulenseizoen altijd voldoende om handen. Ik help mee waar nodig en samen met mijn broers verzorg ik de stallen van de sportpaarden. Ik heb momenteel twee sportpaarden ter beschikking die ik dagelijks rijd.

Welk paard is voor jou het meest speciaal en waarom?

Ferra, natuurlijk ! Zij heeft mij al zoveel geleerd en ze is altijd zo gemotiveerd in de ring. Het leukste vindt ze het als het snel moet gaan. Ferra draagt ook het suffix “vd Bisschop”, want ze is bij ons geboren. Na een carrière met Camille Demolie, kwam ze terug naar ons en het klikte meteen.

Heb je nog specifieke dromen of doelstellingen voor de toekomst?

Ik wil zeker iets doen met paarden. Ik geef heel graag les aan beginnende ruitertjes. Dat doe ik in een manège in onze buurt. Na mijn studies van jeugd -en gehandicaptenzorg zou ik misschien graag iets doen met hippotherapie.


Foto: Houou Tomita