Samen met de SF-ruin bleef de Iers als enige foutloos onder de 35 seconden. Op ongeveer één seconde verschil volgde Julie Welles met de 11-jarige Congress 4-merrie, Greatfull op de tweede plaats voor de Duitse springruiter, Felix Hassmann met Quiwitino WZ (Quiwi Dream).

Als één van de laatste aan de start loodste Lander de Bruyn zijn It's Me du Bosquetiau (Dayton Sitte) foutloos naar de vierde plaats. Het paar werd opgevolgd door Tim Wilks en de sBs-hengst, Guestlist (Cicero Z van Paemel).

Ook De Bruyn's leerlinge, Evelyne Putters sprong de top tien binnen. Na één pechfout in het uitspringen van de dubbel strandde Putters met Eye of The Tiger (Carambole) op de negende plek. Landgenote Emilie Conter volgde op plaats tien met Ocean Quality (Baltic VDL).

Emilie Conter schittert in 1.40m rubriek

Eerder won Emilie Conter de CSI3* 1.40m proef. Voor eigen publiek reed Conter met de 13-jarige Heartbeat-zoon, Hiteck in de CSI3* 1.40m ochtendproef naar de winst. Het paar bleef slechts vier honderdsten van een seconde voor op de Nederlandse amazone, Kim Emmen.

Emmen volgde op het podium in het zadel van de 12-jarige Farah (Arezzo VDL) en verwees zo Paul Delforge met Dior du Banney (Kannan) naar de derde plek. Net buiten het podium sprong Virginie Thonon foutloos naar de tiende plek met S&L Motown (Casall). 

Alle resultaten