Samen met de 10-jarige BWP-hengst bleef Pietteur nipt voor op Siebe Leemans en zijn eigen achtjarige Zangersheide-hengst, Gem vd Riloo Z (Gemini Cl xxx). Frankrijk's Antoine Ermann verzekerde een internationaal podium. 

Ermann volgde op plaats drie met de negenjarige Etna Kervec (Qlassic Bois Margot). De combinatie werd opgevolgd door Sebastien Kapel en Uno du Thot (Elixir de Madame). China's Yingfeng Bao werkte de top vijf af in het zadel van de 11-jarige SF-ruin, Camillo de Beussent (Kannan).

Net buiten de top vijf plaatsten ook Benny van de Walle en Patrick Jonkmans zich bij de beste acht. Van de Walle loodste de 8-jarige Da Silva van 't Schapphof Z (Diamant de Semilly) foutloos naar de zevende plaats. Met één springfout volgde Jonkmans in het zadel van zijn eigen gefokte, I Bay van het Langwater (Wiensender).

Leopold van Asten wint Small Tour

Eerder won Leopold van Asten de 1.35m Small Tour. Voor eigen publiek sprong van Asten met de negenjarige KWPN-merrie, VDL Groep Jennifer (Verdi TN) naar de winst op ruim vier seconden voorsprong. Sanne Thijssen volgde met Carembar Blue (London) op twee en Pilar Lucrecia Cordon met Missouri van 't Ruytershof (Bamako de Muze) op drie.

Net buiten het podium plaatste voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke zich met de achtjarige Perle d'Or van de Gaverstede (Wandor van de Mispelaere) op de vierde plek.