In de optie springen tekenden maar liefst 51 veulens present. En het mag zeker gezegd worden dat de kwaliteit aanwezig was: niet minder dan 9 veulens behaalden meer dan 75%, terwijl de Top 3 zelfs dicht tegen de 80% aanlag. De overwinning ging naar Realty d'Harduemont (sBs - Ermitage Kalone x Gangster de Lonchamps) met 79,50%, gevolgd door het merrieveulen Radinka van Duyversputten (sBs – Baloubet du Rouet x Calido I) met 79,33% en op de 3de plaats Con Te Partiro J&M Z (Zangersheide – H.H. Conrad x Minne I).

In de optie dressuur werd de 80% zelfs overschreden: de nieuwe Belgische Kampioene luistert naar de naam Rubye de la Vio (sBs – Dynamic Dream x Sandro Hit) en behaalde 80,33%. Op de tweede plaats vinden we A Touch of Romance A&S (BWP – For Romance x Jazz Time) gevolgd door Valdrentina EB (Hann – Valdiviani x Brentano II).

Morgen, dinsdag 15/08, worden er nog meer Kampioenen gekroond: namelijk bij de 2-jarigen in de optie springen, bij de 3-jarigen in de optie springen en bij de 3-jarigen in de optie dressuur. Daarnaast wordt de fel-begeerde Medaille van de Koning uitgereikt aan het beste 3-jarige springpaard dat geboren werd in een Belgisch stamboek.