In het Azelhof, in Lier en in Sentower Park werd er dit weekend gesprongen. In Lier en Sentower was dit in de vorm van een wedstrijd, in Lummen stond er trainingsspringen op het programma. De maatregelen die gevolgd moeten worden, waren overal vergelijkbaar. 

Parking

Op de parking waren er stewards aanwezig die er telkens voor zorgden dat vrachtwagens en trailers niet te dicht bij elkaar geparkeerd stonden. Op die manier werd ervoor gezorgd dat ruiters ook tijdens het opzadelen van hun paarden in hun 'bubbel' konden blijven.

Eenrichtingsverkeer

Er werden verschillende wandelroutes ontwikkeld die ervoor zorgden dat ruiters elkaar nooit moeten kruisen. Zo werd ervoor gezorgd dat elke piste een andere in- als uitgang had. Ook de wegen naar de warm-up werden zo gemaakt dat ruiters elkaar nooit moeten kruisen. Na het sprongen van je parcours, kon je niet terug naar de warm up, je moest de piste langs een andere uitgang verlaten.

Warm-up en springen

In de warm-up mag slechts een beperkt aantal ruiters aanwezig zijn. Grooms moesten handschoenen dragen. Elke ruiter krijgt een hindernis toegewezen die enkel door zijn/haar groom verhoogd mag worden. In de wedstrijdpiste zelf, mogen maximum drie ruiters aanwezig zijn. Na het springen van hun parcours, moeten de ruiters onmiddellijk de wedstrijdring verlaten. 

Ontsmetting 

Aan de ruiters werd gevraagd om regelmatig hun handen te ontsmetten. Om dit mogelijk te maken, waren er verschillende palen met ontsmettingsgel aanwezig. Ook werden op de locaties rubberen handschoenen aangeboden aan de grooms die zelf geen handschoenen bij hadden. 


Ook volgende week wordt er in het Azelhof, in Sentower Park en in Lummen weer gesprongen.