"Ik kan enkel maar heel tevreden terugkijken op de afgelopen dagen", gaat Tristan van start. "De eerste dag kreeg ik een springfout maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. In de Grand Prix sprong ik naar een negende plaats, dus ik kan zeker niet klagen.  Het zilver in de Nations Cup was wat mij betreft echt de kers op de taart. Ik kreeg twee keer een balkje. Het parcours was zeker niet makkelijk, er werden dan ook veel fouten gesprongen. Of ik dan meer stress heb? Nee, ik heb daar eigenlijk geen last van. Ik slaag er altijd in om mijn zenuwen vrij goed onder controle te houden". 

Aurelia pikt in: "Voor mij was de week ook al erg goed geweest. Ik kom hier met twee paarden aan de start: No Limit vh Legitahof Z en Berlini From Second Life Z. De eerste dag heb ik No Limit in het 1m35 gestart omdat ik rustig van start wilde gaan. Dat lukte want ik sprong een foutloze ronde. Berlini kreeg zowel de eerste dag als in de Grote Prijs een foutje maar dat hoort er nu eenmaal bij. Vandaag was ik met No Limit dubbel nul in de Nations Cup wat natuurlijk erg leuk is. Ik hoop dat ik nog vaak het rode jasje van het Belgische team mag aantrekken! Ik heb wel veel last van zenuwen. Ik probeer ze onder controle te houden maar dat lukt niet altijd". 

Hoe doe je dat dan? 

"Ik zonder mij af van iedereen. Ik wil ook altijd mijn paarden zelf opzadelen omdat ik dan weet dat alles zeker juist zit. Dan moet ik gewoon even niemand rondom mij hebben (lacht)". 

Misschien kan je nog wat leren van je broer? 

Tristan: "Ik probeer zelf altijd heel rustig te blijven. Ik ga er altijd vanuit dat het goed gaat gaan. Ik weet niet, misschien ben ik gewoon rustiger van karakter". 

Had je tijdens het wandelen van het parcours hindernissen waar je wist dat je voor moest opletten? 

"Het viel allemaal goed mee. Tegen het eindigen waren er wel nog wat dikke oxers waarvoor ik wist dat ik moest opletten. De paarden worden naar het einde van het parcours toe altijd wat moe, waardoor dat natuurlijk voor moeilijkheden kan zorgen. Maar alles is goed gekomen dus", aldus Tristan. 

"Mijn paard is nog maar acht, dus ik wist dat hij misschien wat meer naar enkele hindernissen kon kijken. Dat bleek uiteindelijk goed mee te vallen. Ik ben erg blij dat mijn paard, ondanks haar jonge leeftijd alles zo goed doet", besluit Aurelia.