Ten Cate was ruim één seconde sneller dan landgenoot Sander Geerink. De springruiter volgde op het podium met de achtjarige zoon van Numero Uno, Jacobus S. Geerink bleef slechts één tiende van een seconde voor op Billy Raymont met de 10-jarige Caprino.

Voor Ten Cate en Ivoor is het dit jaar al de zoveelste internationale klassering. Vorige maand strandde het paar nog zesde in de CSI2* Grand Prix van Uggerhalne in Denemarken.

Net buiten het podium strandde Gert-Jan Bruggink op de zesde plek met de zoon van Vigo d'Arsouilles, Vigalio Sho Z. In het zadel van de achtjarige ruin bleef Bruggink Belgë's Dries Van der Linden voor. De Belg bezette de zevende plek met de negenjarige Inero Z (Indoctro) voor Michiel Brusse met onder het zadel Duran Tk Z (Dallas).

Uitslag 1.45m

Anthony Philippaerts laat zich opnieuw horen

In de opvolgende 1.35m rubriek bleek Amber Fijen de snelste met haar 13-jarige dochter van Winningmood, Jacintha v/h Kriekenhof. Het paar was net geen seconde sneller dan landgenoot Pim Mulder die met Powderpuff (Vingino) voor landgenote Maud Wiefferink bleef. Wiefferink vervolledigde de top drie in het zadel van de zevenjarige Kalie S.

Net buiten het podium loodste Anthony Philippaerts de achtjarige Orchidee Van Dorperheide (Elvis ter Putte) foutloos naar de zesde plek.

Uitslag 1.35m