Grote internationale opkomst voor de rankingproef over 1.45m in het Azelhof. Met ruim zeventig combinaties aan de start werden de startplaatsen voor de barrage niet zomaar uitgedeeld. Slechts negentien combinaties mochten het nog een tweede keer tegen elkaar opnemen. Dirk Demeersman had in de basis een voorlopige vijfde plaats maar zakte naar acht nadat hij in de barrage een springfout tegen had met G'Majo van de Caloo Meerschen (v. Ugano Sitte). Catherine Van Roosbroeck reed ook mee in het zadel van Miles (v. Emerald) en had eveneens een springfout. In combinatie met hun tijd waren zij goed voor een tiende plaats. 

De winst was Duits gekleurd en ging naar Toni Hassmann. Samen met Contendrix (v. Contendro I) liet hij al het hout in de lepels in de snelste tijd. Loewie Joppen sprong naar twee met Important Style VK (v. Falaise de Muze). Het brons was eveneens voor een Duitser en kwam op naam van Michael Jung met Fischerchelsea (v. Check in 2). 

Volledige uitslag

Opvolgend ging de éénsterren rubriek over 1.10m van start. Nathalie Roete werd er tweede met Atina du Temple (v. Radieux) gevolgd door Anke de Breucker op Othello van 't Klavertje Vier (v. Vigo d'Arsouilles). Shauni van der Groten besloot de top vijf in het zadel van Q-Rose van T&L (v. Lavallino ter Klomp).

Volledige uitslag

Het Azelhof werd afgesloten met de éénsterren proef over 1.20m. Hebe De Maeyer zorgde voor opnieuw een Belgische overwinning en sprong naar winst met All in One B (v. Dobel's Araconit). Toon Maes werd vierde in het zadel van Chatman Girl Z (v. Chatman). Voor Juliette Losfeld en My Little Abba Shinning Star Z (v. Goldstar Shinning Z) was er een zesde plaats, Terry Van Dingenen sloot de top tien af met Ego del Maset (v. Gelha's VDL Emilion). 

Volledige uitslag