Voor deze proef had Henrik Von Eckermann de elfjarige merrie Luna Vd Mespel (v. Hos d'O) gezadeld. Ze waren snel en lieten geen meter teveel liggen. Uiteindelijk klopten ze af op 61,50 seconden en die tijd kon niemand meer verbeteren. 

Dieter Vermeiren kwam wel aardig in de buurt. Met Kadicha Vds was hij nipt trager en in 62,87 seconden nam hij de tweede plaats voor zijn rekening. De derde plaats was eveneens voor België dankzij Koen Vereecke en Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z). Vereecke werd eerder vandaag ook al vierde in de 4* 1m50-rubriek. 

Julien Epaillard, de winnaar van de vorige proef, eindigde nu op de vierde plaats met de Diamant de Semilly-zoon Brugnon Villeclare. Alexander Kumps vervolledigde met Chac de top vijf. Andres Vereecke zagen we met In The Mood (v. Winningmood) terug op de zesde plaats. Tot slot kon Dirk Demeersman zich nog twee keer klasseren in deze proef, met G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) en Corvette Van'T Koningshof Z (v. Clarissimo Z). 

CSIYH - vijf en zesjarigen 

De rubriek voor vijf- en zesjarige paarden werd gewonnen door Lennert Korsten. Hij reed de zesjarige merrie Charlotte 123 Z (v. Casallo Z) naar de overwinning in 27,96 seconden. Zo was Charlotte meteen ook de beste zesjarige van de proef. 

Zijn landgenoot Thierry Goffinet volgde op de tweede plaats in een tijd van 28,39 seconden. Dat had hij te danken aan de zesjarige Kalif de l'Aulne (v. Etoulon VDL). Emilie Evrard nam met Kandide Chavannaise (v. Cicero Z Van Paemel) de derde plaats voor haar rekening. Melanie Gelin volgde met Elvis Uno Vhr Z (v. Elvis Ter Putte) op de vierde plaats. 

Lennert Korsten kon zich ook op de achtste plaats klasseren, nu met de vijfjarige Reflex van't Roosakker (v. Kassander Van'T Roodakker). Zo reed Lennert niet alleen de beste zesjarige, maar ook de beste vijfjarige van de proef. Tot slot konden ook Frederic Vernaet (Quanta Costa), Cassandra Braeckmans (Lamkel Ze TB), Laurie Leonard (Rebelle Van Dassegem), Laetitia Surin (Easter des Vergers Z) en Melanie Gelin (King of Panama Hero Z) zich nog klasseren in deze proef. 

Klik hier voor alle uitslagen.